Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE Başkanlığında YÖK Kalite Güvencesi Sistemi 2020 Yılı İzleme Programı Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK) tarafından 2020 yılı bahar döneminde yürütülmesi planlanan ve Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenmiş olan Kurumsal Değerlendirme Süreçlerinin (Kurumsal Akreditasyon Programı, Kurumsal Dış Değerlendirme Programı ve İzleme Programı), pandemi seyrindeki olumlu gelişmeler dikkate alınarak güz döneminde yürütülmesine karar verildi. Bu bağlamda, Üniversitemizin de aralarında bulunduğu 59 yükseköğretim kurumu, Ekim - Kasım aylarında İzleme Programı kapsamına alındı.

İzleme Programının koordinasyonunu sağlamak amacıyla, 01 Temmuz 2020 Çarşamba günü YÖKAK tarafından düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE'nin katılım sağladığı çevrimiçi bilgilendirme toplantısı neticesinde İzleme Programı Aksiyon Planı (PL/GNL/05) oluşturulmuş, Planın 2'nci maddesi gereği de 22.07.2020 Çarşamba günü saat 14.00'de Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE başkanlığında; Üniversitemiz Senatosu, Kalite Komisyonu ve idari birim amirlerinin katılımı ile Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantının ilk bölümünde Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan KÜÇÜKKILINÇ, YÖKAK tarafından görevlendirilen değerlendiriciler aracılığı ile gerçekleştirilecek olan İzleme Programının amacı ve kapsamına ilişkin detaylı bilgileri paylaştı. İkinci bölümde ise Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE, Üniversitemizde yürütülen kalite sistemleri çalışmaları kapsamında elde edilen faydaların önemine vurgu yaparak, Üniversitemizin 2021 yılında YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programına dahil olacağını ve program sonucunda da Kurumsal Akreditasyon Belgesine sahip bir Üniversite olma hedefini tüm katılımcılara bildirdi.

Toplantının son bölümünde ise İzleme Programı Aksiyon Planı (PL/GNL/05)'nda belirlenen faaliyetler Toplantı Kararları Tutanağı ile kayıt altına alındı.

İlgili Resimler